joi, 26 mai 2011

Elliniko styl makaronia sto fourno kai to tyrí-Macaroane cu branza la cuptor stil grecesc

Ingrediente:
 

1 pachet Penne (500 gr.), 3 linguri de ulei de masline, 3 linguri de faina, 2 cani de lapte degresat, 1 ½ cesti de branza continut redus de grasime gen Gouda taiata cubulete mici, ½ ceasca Anthotyro/Mizithra/Anari sau ce se gaseste la noi Ricotta sau mai simplu branza de vaci, 150 gr. Kefalogravieri rasa, sare si piper negru proaspat macinat, 1 praf de nucsoara.
 

Mod de preparare:
 

Se fierb pastele al dente in apa suficienta, cu sare si putin ulei, in conformitate cu instructiunile de pe pachet. Se  scurg, se clatesc cu apa rece si se dau de o parte. Incalziti uleiul de masline si  adaugati faina, sarea si nucsoara mestecand continuu sa nu se arda si sa nu faca cocoloase. Adaugati laptele si amestecati pana cand cand ajunge la fierbere amestecand continuu pana cand se ingroasa. Se amesteca cvele doua tipuri de branza  si se adauga peste pastele scurse. Se presara sare piper si se amesteca. Le punem intr-o tava de sticla termorezistenta, presaram deasupra branza Kefalogravieri rasa, presaram si cu nucsoara si coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se topeste branza pe deasupra. Serviti fierbinte putand sa mai adaugati branza proaspat rasa in farfurie.


Kali Orexi!Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere