Ingrediente
1 kg de cartofi ,1 cana sau doua cu vin alb indoit cu apa (cat sa fie suficienta), 1 / 2 cana ulei de mustar (se gaseste in magazinele cu delicatesuri) sau in lipsa folositi de masline extravirgin cu mirodenii in el, 4-5 linguri de mustar cu boabe in el (ar fi bine sa folositi un mustar dulce deoarece uleiul de mustar este mai picant ,aveti si piperul care da iuteala asa ca atentie),2 ardei mari grasi rosii sau 2 kapia, sare dupa gust, 3/4 lingurita piper boabe negru,3/4 lingurita piper rosu boabe,2 lingurite de boia dulce,2 lingurite cury, o lingura oregano uscat, 1/2 linguita cimbru uscat,1 lingura marar uscat sau o legatura proaspat, 2 foi de dafin, optional un varf de boia afumata iute.
Mod de preparare:
Se curata si se spala cartofii dupa care se taie in sferturi. Dupa se pun intr-o oala si se sareaza suficient, se adauga ardeii taiati grosolan, boia, cury, cimbrul si mararul si se amesteca bine (dupa gust pueti pune si un varf de pudra iute afumata de ardei iuti -gata am gasit-o si in Romania). Intr-un castron, se amesteca apa cu vinul cu ulei si cu mustarul pana cand devin un amestec omogen dupa care se adauga peste cartofi. Adaugati si piperul boabe si doua foi de dafin acoperiti oala si dati la cuptor timp de aproximativ o ora la foc mediu.
Kali Orexi!Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere