sâmbătă, 5 martie 2011

Milopita -Placinta greceasca cu mere

Ingrediente:

3 mere mai maricele, 1.3/4 cani de faina de patiserie, 1.1 / 2 lingurita de praf de copt, 2 oua (separate galbenusurile de albusuri ), 1 cana cu zahar alb, 200 gr. unt, 1 / 3 ceasca cu lapte, 1 / 4 ceasca cu zahar brun, coaja rasa de la o lamaie, un picut de baton vanilie,o lingurita scortisoara macinata,un varf de cutit de sare


Mod de preparare:

Se spala, se cojesc si se scoate miezul merelor.se taie in felii subtiri, se pun intr-un castron si se stoarce o lamaie peste ele pentru a nu se oxida. Se amesteca faina cu sarea intr-un alt vas plus praful de copt . In mixer se bate 3/4 din cantitatea de unt si zaharul alb pana se face spuma si se omogenizeaza., adaugand alternativ galbenusurile si o lingura de faina.  Cand s-a omogenizat bine se adauga si restul de faina adaugand alternativ si laptele in etape, de asemenea.Se adauga  vanilia si coaja de lamaie si se amesteca pană cand amestecul este bine omogenizat. se unge forma de copt cu unt si se toarna in ea amestecul pregatit mai inainte.Se bat albusurile spuma si se imbaiaza feliile de mar in ele. Aranjati feliile de mere pe inelul exterior al vasul de copt scufundandu-le jumatate in amestec dupa care restul de felii le asezati in mijlocul tavii. Se topeste restul de 1 / 4 cana de unt, se adauga zaharul brun si scortisoara si se amesteca.Se toarna peste feliile de mere asigurandu-va ca toate feliile sunt acoperite de mere. Se da la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 60 de minute sau pana observam ca s-a facut iar paiul bagat in aluat iese curat. Scoateti din cuptor lasati sa se răceasca, pudrati cu zahar amestecat cu scortisoara si serviti preparatul cald alaturi de inghetata de vanilie.




Kalí̱ tychi̱ kai kalí̱ orexi̱! Mult noroc si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere