Este o placinta foarte delicioasa si usor de preparat. Bineinteles ca se poate prepara si in afara Postului Mare atunci cand va este pofta de ceva bun.
4 cani de apa ,1 .1 / 2 cana cu zahar ,4 linguri de stafide,1 pahar de gris fin ,un capetel baton vanilie,coaja rasa de la 2 lamai ,2 foi de aluat fraged,zahar pudra si scortisoara pentru pudrare
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune la foc mediu apa si zaharul si se amesteca pana cand zaharul se topeste. Apoi se adauga faina, vanilia si coaja de lamaie si se amesteca pana cand se ingroasa crema. Dati la o parte de pe foc si adaugati stafidele mestecand pana se distribuie peste tot. Ungeti o tava de lucru cu ulei de masline puneti prima foaie de aluat o ungeti si pe ea si turnati crema si acopereti cu a doua foaie,incercand sa ridicati marginile celei de jos peste cea superoara ca sa fie yun pachet si sa nu iasa crema.Dati la cuptorul bine incalzit si coaceti pentru aproximativ 30-35 minute la foc mediu pana cand se rumeneste bine foaia de patiserie. Calda fiind o pudrati cu zahar pudra si scortisoara si o serviti cu un pahar de apa rece alaturi. Ar fi bine să lasati sa se raceasca deoarece să taie mai usor.
Kali Orexi! Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere