vineri, 17 decembrie 2010

Papoutsakia (vinete umplute)

Ingrediente:

compozitie:1 1 / 2 kg de vinete mijlocii (3-4 vinete dar depinde si de ce tava aveti), 3 / 4 kg de carne de vită, oaie şi de porc tocata,2 roşii decojite taiate cuburi ,1 / 2 ceasca de pesmet ,1 / 2 cana de ulei de măsline , 1 / 2 ceasca de vin alb ,1/2 cană de brânză rasă de alegere (de preferat kefalograviera sau alt sort tare), 2 linguri de pasta de tomate , 1 lingurita de menta uscata si una de oregano, 2-3 catei de usturoi tocati fin , 2 cepe rosii mijlocii taiate marunt ,1 legatura de pătrunjel tocat fin ,o lingurita scortisoara, sare si piper dupa gust.
Crema de garnisire (Sos Bechamel): 3 cesti de lapte , 100 gr de unt , 1 / 2 cană de brânză rasă la alegere , 4 linguri de făină , 1 / 4 lingurita de nucsoara , 1 / 4 lingurita de zahar, 3 gălbenuşuri de ou , sare si piper dupa gust .

Mod de preparare:

Pregătire  umplutură: Perpeliti carnea de pe toate partile in 1/2 din cantitatea de ulei. Se adaugă ceapa tocata, usturoiul, rosiile cubulete si pasta de tomate diluata în vin. Lasati sa se fiarba timp de aproximativ 30 de minute dupa care adaugati menta uscata, patrunjelul, un praf de nucşoară, sare şi piper după gust,scortisoara şi se amestecă bine. Luaţi oala de foc, si adaugăti brânza rasă şi pesmetul şi  amestecati bine. Cat timp se face carnea taiati vinetele pe din doua pe lungime, faceti nsire x-uri pe pulpa dar cu grija sa nu taiati si coaja si coceti-le in restul de ulei de masline pana se rumenesc intr-o tigaie dupa care scobiti-le de miez (acesta se pune intr-un castron separat si se amesetca cu menta, patrunjel , sare si piper).
Pregatire crema:  Încălziţi laptele cu untul până când untul este topit, adaugati faina in ploaie si  amestecati continuu pana cand devine o crema groasa. Luati de pe foc şi  adaugati gălbenuşurile de ou, brânză rasă, nucşoară, sare, piper, zahăr si  amestecati bine. Se pune umplutura de carne în toate cojile de vinete, lasand un spatiu pentru crema -sos. Turnati crema  în mixtul de miez de vinete dumneavoastră dacă orice si amestecati. Cu o lingura puneti din aceasta compozitie peste vinete. Presarati deasupra branza rasa si dati la cuptor pentru 25-30 minute in cuptorul bine incalzit sau pana se rumeneste. Papoutsakia se serveste ca fel principal sau ca o garnitura care însoţeşte ceva delicios, trebuie servita calda.


Kali Orexi! Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere