vineri, 24 decembrie 2010

Tort Buturuga (Bûche de Noël) cu ceai si lamaie

Ingrediente:

Pentru blat:  120 g zahar pudra, 4 oua, 60 gr faina, 7 linguri Maizena- amidon de porumb; Pentru siropul de ceai :1 litru de apa, 70 g de zahar, 1 pachet de ceai cu negru cu  bergamota ( mi-am adus o cutie din Anglia ,dar l-am gasit si in Romania pe net Ceai Zauberer Earl Grey la farmaciaverde.util21.ro, 3-4 fructe de Kumquat - optional ( niste fructe portocalii micute care se gasesc in magazine mari); Pentru crema de lamaie : 20 cl de lapte cald, 120 gr de unt, 2 galbenusuri de ou, 3 linguri de Maizena- amidon de porumb ,40 g de zahar, 1 lamaie. Pentru glazura:100 gr. ciocolata neagra, 3 linguri cafea lichida, 50 gr.unt



Mod de preparare:

Pentru blat: Intr-un castron, se bat ouale cu zahar. Cand amestecul este gata, se adauga in ploaie faina si amidonul de porumb .Se toarna pe tava de copt captusita cu hartie pergament inainte si se niveleaza cu o spatulă.  Se coace 15 minute la foc mediu.  Atunci cand  este copt, se rostogolească pe o carpa umeda.
Pentru siropul de ceai: Intr-o cratita se pune la fiert apa,zaharul si fructele de Kumquat taiate pe din doua cu coaja cu tot dupa care se pun 2 plicuri de ceai si se lasa infuzia de ceai  sa se raceasca.
Pentru crema de lamaie: Intr-o cratita, se incalzeste laptele Intr-un castron, combinati galbenusurile de ou cu zahar si amestecati pana cand lichidul este spumos. Adaugati Maizena-amidon de porumb. Adaugati laptele fierbinte si  turnati amestecul intr-o cratita. Tineti pe foc mic 3 minute, fara a opri amestecarea.  Se toarna amestecul intr-un castron si se adauga 60 grame de unt in pralabil inmuiat.  Radeti coaja de lamaie si amestecati-o in compozitie,  amestecati bine si dati la rece .Se scoate apoi si se lasa pana cand crema este la temperatura camerei, si se adaugă restul de unt în portii mici amestecand mereu.
Ornare: Atunci cand blatul este rece, se deruleaza  de pe hartie de copt. Se toarna si  se intinde siropul cu o pensula, dupa care se pune un strat de crema. Se ruleaza din nou  si se unge pe dinafara cu glazura de ciocolata (se topeste pe baie de aburi ciocolata,se adauga cafeaua, iar dupa omogenizare se ia de pe foc si cat este calda se adauga untul si se amesteca pana la inglobare).Puteti orna  cu felii de lamaie si coaja caramelizata. Pastrati la frigider pana la servire.Puteti servi cu un pic de frisca proaspat batuta alaturi.



 


Craciun Fericit si pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere