Cartofi la cuptor cu praz, carne tocată și brânză feta o versiune consistentă și savuroasă a rețetei grecești Πατάτες φούρνου με Πράσα, adaptată cu carne și brânză – un fel de mâncare complet, perfect pentru prânz sau cină. Este o combinație între mâncare de casă grecească și un gratin savuros – perfectă pentru iubitorii de preparate consistente.
Ingrediente: 800 gr. cartofi (feliați rondele mai groase), 300 gr. carne tocată (vită, porc sau amestec), 2 fire de praz (tăiate rondele), 1 ceapă albă (tocată mărunt), 2 căței de usturoi (zdrobiți), 150 gr. brânză feta (sfărâmată cu furculița), 100 gr. Kefalotyri ras (pentru gratinat), 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură pastă de roșii, 100 ml. vin alb, 1/2 linguriță oregano uscat, sare marină neiodată, piper, pătrunjel creț proaspăt (pentru decor), 1 lingură zahăr.
Mod de preparare: A.Preparare carne: Într-o tigaie, căliți ceapa și prazul în ulei 3-4 minute. Adaugați zahărul. Apoi usturoiul și carnea tocată. Gătiți până când carnea își schimbă culoarea. Adăugați pasta de roșii, vinul, sarea, piperul și oregano. Lăsați să scadă lichidul (8-10 min). B.Pregătire cartofi: Fierbeți rondelele de cartofi 5-7 minute în apă cu sare, apoi scurgeți-le. C.Asamblare în tavă: Într-o tavă unsă cu ulei de măsline, puneți un strat de cartofi, un strat de amestec cu carne și praz, presărați feta sfărâmată. Repetați straturile. Adaugă Kefalotyri ras deasupra, pentru o crustă aurie. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C. timp de 35-40 minute, până se rumenește frumos. Serviți cald, cu pătrunjel proaspăt deasupra și eventual cu o salată verde sau de varză.
Spor la treabă și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere