joi, 1 august 2024

Parmigiana alla napoletana

Această versiune de parmigiana de vinete este cea mai populară în afara Italiei. Originară din Campania, această variantă  este făcută cu vinete, ulei de măsline, ceapă, busuioc, roșii, mozzarella sau brânză fior di latte și Parmigiano-Reggiano ras. Vinetele sunt curățate, tăiate felii și prăjite scurt, apoi aranjate într-o tavă de copt peste sosul de roșii împreună cu brânză, frunze de busuioc și Parmigiano-Reggiano ras. Straturile se repetă, iar cel final trebuie să se încheie cu sos de roșii și brânză rasă. Se dă la cuptor până când suprafața devine crocantă și apoi se servește, ideal la temperatura camerei. Blatul caserolei trebuie presărat cu o cantitate generoasă de Parmigiano Reggiano, obținând o crustă frumoasă odată coptă. In functie de reteta, feliile de vinete pot fi prăjite ca atare sau prăjite după ce sunt acoperite cu faina și ouă. 

 

Ingrediente 6 porții: 1 kg. vinete, 1 kg. piure de roșii, 100 gr. brânză fior di latte, feliată, 100 gr. Parmigiano Reggiano ras, ulei de măsline extravirgincât este nevoie nevoie, 1 ceapă tăiată mărunt, ulei de prajit cât este nevoie, frunze de busuioc,  sare mrină neiodată după gust.

 

Mod de preparare:  

Pasul 1/5  

Spălați vinetele, tăiați coziile, apoi tăiați-le pe lungime în felii groase de aproximativ 1,25 cm.;  presarați-le cu sare și lăsați-le la scurs  într-o strecurătoare pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-au scurs, uscați feliile de vinete cu un prosop de hârtie de bucătărie. Prăjiți-le  în ulei fierbinte până se rumenesc. 

Pasul 2/5 

Se încinge uleiul de măsline într-o cratiță, se călește ceapa și apoi se adauga piureul de roșii, cateva frunze de busuioc și sare după gust. Se aduce la foc mic și se dă în câteva clocote, după care se dă la o parte.

Pasul 3/5  

Întindeți uniform câteva linguri de piure de roșii pe fundul unui vas de copt, urmate de un singur strat de vinete, apoi felii de fior di latte și frunze de busuioc și presărați cu Parmigiano Reggiano ras.

Pasul 4/5

Repetați aceste straturi până când ați folosit toate ingredientele, terminând cu vinete și la sfârșit mai mult piure de roșii și încă o presărare bună de Parmigiano Reggiano.

Pasul 5/5

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 10 minute sau până când stratul superior este bine încrustat. Serviți cald.

Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere