duminică, 5 ianuarie 2014

Tort de pricomidale a la Mogosoaia


Ingrediente :

Pentru  3 foi :

  •  6 albusuri
  •  6 linguri de zahar
  •  5 linguri de  nuci macinate
  •  1 lingura de pesmet

Crema  nr. 1:

  •   6 galbenusuri
  •   6 linguri de zahar
  •   500 ml lapte
  •   3-4 linguri amidon
  •   200 gr unt
  •   un capetel de baton de vanilie

 Crema nr. 2:

  •  400 ml frisca naturala batuta bine
  •  150 gr nuci caramelizate cu 150 gr. de zahar (racite si pisate) ( din aceasta cantitate o lingura se va pastra pt. decor)



Mod de preparare:




Pt. foi se bate albusul spuma, adaugandu-se zaharul in ploaie treptat pana cand  se intareste ca pentru bezele. Apoi se adauga treptat nuca macinata amestecata cu pesmetul si se omogenizeaza amestecand usor astfel incat sa obtinem o compozitie finala  cat mai aerata. Coaceti cele trei foi in cuptor, la foc mediu pana cand se rumenesc frumos totul depizand de cuptor. In acest timp preparati crema de vanilie. In  vasul de lucru se bat galbenusurile cu zaharul dupa care se adauga si amidonul continuandu-se bine pana la omogenizare totala. separat laptele se incalzeste cu batonul de vanilie, iar asa caldut se amesteca cu galbenusurile amestecand mereu pana cand crema se ingroasa (atentie:amestecati destul de des mai ales cand se ingroasa deoarece riscati sa o prindeti de fundul cratitei). Cand este gata crema lasati-o la racit ceva  timp  se amesteca cu untul in prealabil imnuiat (atentie adaugati untul putin cu putin). Se baga la frigider aprox. 30 minute fiind mai usor de utilizat la montarea tortului. Crema de frisca: caramelizati nucile, dupa care le pisati si apoi le amestecati cu frisca batuta.
Pe fiecare foaie se pune o treime din crema de vanilie si peste ea o treime din crema de frisca, repetandu-se la toate foile. Ultimul strat trebuind sa fie de fr4isca. la sfarsit garnisti dupa dornta. Eu am pus ceva nuca caramelizata , dar puteti pune si fructe glasate sau coaja de lamaie si portocala glasate.

Spor la treaba si pofta buna!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere