duminică, 5 ianuarie 2014

Tort de pricomidale a la Mogoșoaia


Ingrediente :  
 
A. Pentru  3 foi:  6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 5 linguri de  nuci măcinate, 1 lingură de pesmet

B. Crema  nr. 1:  6 gălbenușuri, 6 linguri de zahăr,  500 ml. lapte,  3-4 linguri amidon, 200 gr. unt,  un căpețel de baton de vanilie

 C. Crema nr. 2: 400 ml. frișcă naturală bătută bine, 150 gr. nuci caramelizate cu 150 gr. de zahăr (răcite și pisate-din această cantitate o lingură se va păstra pentru decor)

Mod de preparare:
Pentru foi se bate albușul spumă, adăugându-se zahărul în ploaie treptat până când se întărește, ca pentru bezele. Apoi se adaugă treptat nuca măcinată amestecată cu pesmetul și se omogenizează amestecând ușor, astfel încât să obținem o compoziție finală  cât mai aerată. Coaceți cele trei foi în cuptor, la foc mediu până când se rumenesc frumos ( timpul depinzând de cuptor). În acest timp, preparați crema de vanilie. În  vasul de lucru, se bat gălbenușurile cu zaharăl, după care se adaugă și amidonul, continuându-se  până la omogenizare totală. Separat laptele se încălzește împreună cu batonul de vanilie, iar așa călduț se amestecă cu gălbenușurile amestecând mereu până când crema se îngroașă (atenție:amestecați destul de des mai ales când se îngroașă deoarece riscați să o prindeți de fundul cratitei). Când este gata crema, lasați-o la răcit ceva  timp, după care o  amestecați cu untul în prealabil înmuiat (atenție adăugați untul puțin câte puțin). Se bagă la frigider aproximativ 30 minute, deoarece va fi mai ușor de utilizat la montarea tortului. Crema de frișcă: caramelizați nucile, după care le pisați și apoi le amestecați cu frișca batută.
Asamblarea: Pe fiecare foaie se pune o treime din crema de vanilie și peste ea o treime din crema de frișcă, repetându-se la toate foile. Ultimul strat trebuind sa fie de frișcă. la sfarșit garnisiți dupa dorință. Eu am pus ceva nucă caramelizată , dar puteți pune și fructe glasate sau coajă de lămâie și portocală glasate.

Spor la treabă și poftă bună!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere