luni, 24 ianuarie 2011

Betisoare de Londra

Aceasta prajitura este una dintre specialitatile sotiei mele care se pricepe ffff bine la dulciuri dar si la altele!

Ingrediente:

280 gr. unt, 4+8 linguri de zahar alb, 4 oua, 200 gr. de nuci pisate, 420 gr. faina de patiserie, coaja rasa si zeama de la o lamaie, un praf de copt, un borcan de 340 gr de gem de caise, vanilie rom, un praf de sare.



Mode de preparare:

Se freaca untul cu 4 linguri de  zahar spuma. Se aduaga galbenusurile pe rand, coaja si zeama de la o lamaie, praful de copt si faina in ploaie. se amesteca pana cand rezulta o coca usor de modelat cu mana. Aceasta se intinde in tava  unsa cu unt si pudrata cu faina (25/40).  Peste coca se intinde un strat subtire de gem , iar peste glazura. Preparare glazura: se bat albusurile spuma cu un praf de sare. se adauga 8 linguri de zahar si se bat pana se intaresc . Se aduaga nuca macinata, romul si vanilia si se intinde uniform peste stratul de gem. Se coace la foc foarte mic deoarece trebuie sa se intaresaca glazura de bezea de deasupra.Sta la cuptor cam o ora dar depinde foarte mult de cuptor si de cat de mic este focul.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere