marți, 4 iunie 2024

Φέτα σε πακέτα Phyllo-Φέτα σε πακέτα Phyllo-Feta în foi Phyllo

Este o gustare rapidă sau meze delicios. Prima dată am făcut această versiune simplă acum ceva ani. L-am pregătit în avans, l-am congelat și apoi l-am prăjit  scurt timp într-o tigaie cu ulei încins când am avut nevoie. prezentați o gustare rapidă sau meze. Feliile subțiri de feta din interiorul foilor congelate sunt încălzite în mod adecvat pe măsură ce pachetul este prăjit pentru scurt timp, devenind un preparat deosebit de delicios. Brânza moale nu se dezintegrează în interiorul phyllo crocant dacă încălziți în mod adecvat.

Le puteți asorta cu alte fructe proaspete, de sezon și/sau cu conserve de fructe. Stropiți cu miere sau orice sirop și aruncați pe deasupra cu semințe de susan  dacă doriți.

Sper că va deveni următorul dvs. aperitiv preferat. Preparatul este destul de sățios, așa că o bucată de persoană este suficientă.

Ingrediente: Pentru a face 9 pachete/Aproximativ 1 kilogram de feta sau mai mult, tăiată în felii ceva mai puțin de 1 cm  – nu este nevoie de felii perfecte, nu contează dacă feta se rupe în bucăți mai mici, 6 foi de aluat filo, de preferat gros, 1/3 cană sau mai mult ulei de măsline, după cum este necesar, pentru a peria phyllo, miere, sirop de arțar sau sirop de agave pentru stropire, 1/3 cană semințe de susan pentru a se presăra (opțional), frunze de mentă proaspătă- pentru servire.

Mod de preparare: Întindeți o bucată de hârtie de pergament care poate fi transferată la congelator. Așezați 1 foaie de filo pe suprafața de lucru și ungeți cu ulei de măsline. Peste prima se mai pune o foaie de filo, ungându-se cu ulei de măsline ca înainte. Tăiați foile transversal în două și apoi tăiați fiecare jumătate pe lungime în trei fâșii egale . Acum aveți 6 benzi. (Notă: când lucrați cu filo, păstrați foile acoperite și umede. Pentru a face acest lucru, stivuiți foile de filo pe o suprafață de lucru și acoperiți cu folie de plastic și apoi cu un prosop de bucătărie umed.) Puneți 1 sau mai multe bucăți de feta, pentru a face un pătrat de aproximativ 7 cm la un capăt al unei benzi de filo. Rulați ușor pentru a înveli brânza în filo. Piesa înfășurată va avea două laturi expuse. Acum așezați-o pe o a doua fâșie de filo și rulați pentru a înveli complet feta în filo. Repetați cu feliile rămase de feta și filo. Ungeți ușor blaturile cu ulei de măsline și transferați la congelator . După 24 de ore puteți transfera pachetele congelate, tari, într-o pungă cu fermoar. Se păstrează până la 4 luni. Când vreți să serviți, ungeți o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline , încălziți-o si prajiti pachetele cam 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc bine. Se servește imediat stropită cu miere sau orice sirop, și presarată cu semințe, dar si frunze de mentă proaspată.  

Spor la treabă și poftă bună!

 

 

 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere