miercuri, 6 martie 2019

Risotto alla Marinara con Verdure-Risotto cu fructe de mare si verdeturi

Ingrediente:



500-600 ml. supa clara de legume,350 gr. scoici negre in cochilie, 300 gr. vongole in cochilie, 150 gr. baby calamar, 100 gr. creveti decorticati, 150 gr. mini caracatite, (toate fructele de mare mai putin scoicile daca sunt congelate vor fi decongelate prin soc termic dupa care vor fi maruntite cu exceptia crevetilor), ulei de masline extravirgin cat este necesar, 1 ceapa alba taiata rondele, 5 fire ceapa verde tocate grosolan, 4-5 catei de usturoi taiati grosolan+2 fire usturoi verde taiate marunt, 1 morcov mediu ca dimensiune taiat rondele fine, 1 ardei rosu taiat felii, 1 dovlecel  mediu ca dimensiune taiat cubulete, 200 gr. orez arborio, o legatura marar si una de patrunjel, cateva crengute de cimbru proaspat, o bucatica de ardei iute in functie de iuteala,sare si piper dupa gust 50+50 ml. vin alb sec.

Mod de preparare:


Primul lucru de facut este (in cazul in care nu o aveti deja facuta ) sa faceti o supa de legume cu morcov, ceapa, telina, patrunjel radacina, ardei gras si dovlecel. Dupa ce este gata o dati la o parte in asteptare.
Daca scoicile sunt proaspete trebuie respectata procedura de curatare a lor esi de eliminare a celor necomestibile. Daca sunt congelate ati scapat si doar le veti pune asa in preparat, la momentul potrivit si se vor desface in abur.
Intr-o tigaie adanca, cuprinzatoare si cu capac incalziti un picut de ulei de masline  adaugati calamarii si caracatitele si inabusiti 2-3 minute. Stingeti apoi cu 1/2 din vinul propus dupa care adaugati scoicile, mararul, crengutele de cimbru, putina apa calda acoperiti cu capac si lasati pana se desfac scoicile (aruncati-le pe cele care refuza sa se deschida). Separati scoicile de restul fructelor de mare. In acest timp, intr-o cratita mare caliti in ulei ceapa morcovul si usturoiul cu o lingura de zahar. Dupa circa un minut adaugati si orezul si continuati inabusirea. Turnati restul de vin si continuati  amwestecarea pana scade, dupa care adaugati usor cu polonicul treptat supa de legume asteptand dupa fiecare polonic ca lichidul sa fie intai absorbit dupa care continuand. Lasati la foc mic cam inca 5 minute amestecand din cand in cand. Cam dupa 3-4 minute dupa ce ati inceput de turnat supa puteti adauga si ardeiul si dovleceii si fructele de mare (fara scoici) precum si lichidul in care acestea s-au facut.Continuati sa fierbeti si sa turnati supa pana cand orezul este al dente. Luati de pe foc adaugati patrunjelul taiat fin, lasati la odihnit dupa care serviti impreuna cu scoicile. Puteti sa radeti pe deasupra dupa gust ceva Fetta.Alaturi un pahar de vin alb sec ar nerge nemaipomenit.

Spor la treaba si pofta buna
 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere