duminică, 13 iulie 2014

TRIANGLES


TRIGO̱NA THESSALONIKI̱S (PANORAMATOS)/TRIANGLES Salonic (PANORAMA)
Veti avea nevoie de: 17-19 foi de placinta,Nuca sau alune pisate,
Crema  de vanilie
4 cani de lapte , 1 cana de zahar , coaja de lamaie sau portocala , ½ cana  de faina , ¼ cana faina de porumb, 4 oua, un praf de sare , 2 linguri de unt

Preparare  
Se pune laptele la fiert cu zahar si vanilie ; intr-un vas se bat ouale cu celelalte ingrediente ; se ia vasul cu lapte de pe foc si se toarna incet peste mixtura din vas , mestecand constant . Se pune din nou pe foc pana incepe sa se ingroase si se tine pe lingura . Se trage de pe foc si se foloseste .
Sirop
3 cesti. zahar + 2 cesti. de apa  + Suc de lamaie 2 lingurite
Se ia o foaie si se divide în jumatate si se stropeste fiecare foaie cu ulei vegetal, apoi se impatureste din nou , obtinand un triunghi ; se taie partea ramasa . la fiecare impaturire se unge cu ulei  (  Dacă doriți triunghiuri mai mici taiati foaia  in trei sau patru parti egale.) Puneti-le pe tava de copt captusita cu hartie de patiserie și unsa. Se coace la 180 de grade pana se rumenest. Lasa sa se raceasca bine si lasa o gaura  la partea de sus.
Intre timp preparati siropul : Se fierbe apa cu zaharulr timp  de 5 min  si se adauga sucul de lamaie. Se ia de pe foc  si se unge cu  sirop fiecare triunghiuri pe  ambele parti.
Se ia fiecare triunghi si se largeste la mijloc,apoi se umple  cu crema de vanilie cu ajutorul unui cornet in care s-a pus crema .
Optional se presara cu nuci/alune zdrobite .

Trígo̱na me lachaniká kai koukounári/Triunghiuri cu legume si seminte  de pin
 
Veti avea nevoie: 1 pachet foi de patiserie(500 gr).  6 ceape proaspete tocate, ciuperci asortate 100 gr. tocate, 1 vanata - se taie in cuburi, 2 capatani  usturoi tocate,  samanta de pin:. 100 g, prajita,   patrunjel+marar 1 legătura tocat, 2 ardei rosu  kapia copti si tocati,  ulei de masline: 2/3 ceasca de ceai, sare: un pic     piper si  cuisoare pisate.


Se pun vinetele  cuburi intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa timp de 20 de minute dupa care se storc bine sa le iasa amarăciunea. Se clatesc bine apoi cu apa. Se incalzeste jumatate din uleiul de masline si se soteaza  ciupercile si ceapa, pana cand lichidul s-a evaporat. La sfarsit se adauga vinetele, usturoiul, sare si piper, cuisoare  si se continue sa se soteze fara a se arde
Se adauga patrunjelul, si samanta de pin prajita in prealabil un pic si se amesteca. Taie fiecare foaie in trei benzi alungite de-a lungul. Puneți 1 lingura cu varf de umplutura la un capat al fiecărei benzi si ungeti cu uleiul  de masline ramas. Impaturiti  banda cu umplutura intr-un triunghi, ungeti cu un pic de ulei si asezati in tava de copt unsa. Coaceti placintele timp  de 20 - 25 de minute, pana cand se rumenesc.Daca doriti, puteti adauga la umputura  300 gr. Feta sau Graviera ras, dar in acest caz, atentie cu sararea  legumelor.

Kali Orexi!Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere