luni, 25 iunie 2012

Kalo Prama alta varianta

Ingrediente:


1 cana de zahar, 1 / 2 cana ulei de masline extravirgin, 8 oua separate albusurile de galbenuse, 3 cesti de gris fin (luati  semolina din Grecia) , 3 lingurite praf de copt , zeama de la o portocala si coaja rasa, 2 lingurite cu apă de flori de portocale (se gaseste prin magazinele arabesti sau tot asa prin excursiile in Grecia, Cipru), 3 batoane scortisoara rupte in bucati ,1 lingura cuisoare, 1 / 4 ceasca migdale curatate , 1.1/2 lingurita mastic (tot asa din Grecia sau Cipru va luati provizii

Sirop:  2 cani de zahar , 3 cani de apa , sucul de la o lamaie


* Pentru a decoji migdalele: puneti niste apa la fiert într-o cratita mica, cand da in clocot puneti si migdalele in apa timp de un minut.. Scurgeti printr-o strecurătoare si turnati apa rece apoi peste migdale. Lasati migdalele sa se scurga bine inainte de a utiliza.


Mod de preparare


Incalziti cuptorul. Intr-un castron mare de lucru bateti bine galbenusurile cu uleiul adaugati grisul in ploaie pana cand sunt bine combinate. Uleiul trebuie să fie cât mai uniform distribuit in compozitie. Adaugati 1 cana de zahar, apa de flori de portocale, vanilie, zeama si coaja de lamaie si praful de copt. Acum puteti adauga si albusurile batute bine spuma. Atentie incorporati-le cu grija in aluat. La sfarsit adaugati masticul pisat bine intr-un mojar cu cateva lingurite de zahar (ajuta la pisat si la a nu se lipii de peretii mojarului). Se amesteca bine până la un aluat de de consistenta buna.Turnati  aluatul intr-o tava de copt unsa Asigurati-va că aluatul este presat bine în colţuri si ca are o grosime convenabila. Se presara migdale uniform pe partea de sus a aluatului. Dati la cuptor timp de 45 minute sau pana se maroneste pe partea de sus. Scoateti tava din cuptor si turnati pe deasupra siropul cu tot cu bucatiile de scortisoara si cuisoarele. Siropul se pregateste intr-o cratita mica combinand apa, zahar si zeama de lamaie, batoanele de scortisoara si cuisoarele si fierband pana se topeste zaharul la foc mic si pe o plita (aproximativ 10 minute).  Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire. Kali Oreia! Minunat



Kali Orexi! Pofta buna!

Un comentariu:

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere