vineri, 18 mai 2012

Risotto cu capsuni

Ingrediente:

400 gr de capsuni, 280 gr. de orez pt.risotto, 1 ceapa, 50 gr. unt, 12 cl de vin rosu, 1 litru de bulion de carne, 60 gr. de parmezan ras,  sare de mare neiodata dupa gust, piper proaspat macinat

Mod de preparare:

 
Intr-o tigaie, gatiti ceapa in putin unt. Adaugati orezul si gatiti-l pana sa devina translucid, amestecand des. Adaugati vinul si  amestecati pana cand lichidul este absorbit. Se condimenteaza cu sare si piper.
Adaugati apoi bulionul lasand sa fiarba si sa scada la foc mic. Cand este gata adaugati capsunile in risotto si  amestecati bine. Adaugati unt, parmezan, piper si bulion, dacă este necesar pentru a obtine o textura perfect neteda. Serviti imediat in farfurii de supa incalzite. Mai presarati un pic de parmezan daca va place.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. interesanta reteta, nu m-am gandit niciodata sa fac risotto cu capsuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere