Ingrediente:
1 Octopus de aproximativ 1 kg., 1 ceapa mare,1 / 4 ceasca de menta tocata fin, 150gr de branza Fetta, 1 ou, faina atata cat ia, sare si piper dupa gust, ulei pentru prajit .
Mod de preparare:
Dezghetati caracatia (daca este congelata) si o spalati bine sub jet de apa din abundenta. După spalare, se taie caracatita in bucati mici pe care le puneti intr-un blender si le faceti pasta. Goliai apoi pasta intr-un castron suficient de mare. Se adauga ceapa tocata fin, menta tocata, branză rasa, oul, sare si piper dupa gust. Se framinta toate ingredientele cu mana pana cand amestecul devine omogen. Adaugati faina si continuati framantarea pana cand amestecul incepe sa se consolideze. Acoperiti vasul cu o folie de plastic si dati la rece la frigider pentru a se odihni pentru aproximativ 2 ore. Xtapothokeftethes Parou pot fi preparate din timp inainte de prajire. Daca nu sunt pregătite din timp, scoateţi vasul cu amestecul de la frigider si mai framantati o data. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si cu ajutorul unei linguri se ia o lingura de amestec si se pune in uleiul fierbinte. Intoarceti-le pe toate partile pana cand acestea sunt de culoare maro. Le scoateti din tigaie si le puneti pe un prosop de hartie de bucatarie pentru a elimina orice excesul de ulei. Xtapothokeftethes Parou sunt gata de a fi servite fierbinte ca garnitura, cu salata greceasca sau ca un aperitiv grecesc cald (meze). Mult noroc si spor la treaba.
Kali orexi!Pofta buna!
mai am 2 caracatite de vre-o 2 kg prin congelator si cred ca fac reteta asta -tre sa fie super .Ma si gandeam ce sa facem cu ele ca m-am cam saturat de caracatite gatite in toate felurile -a fost sezon bun in ianuarie :)))))-vre-o 20 de bucati
RăspundețiȘtergereSPOR LA TRABA
RăspundețiȘtergere