Reteta traditionala aceasta bautura delicioasa pe baza de migdale nu lipseste de la nici o căsătorie sau de la vreun angajamen. De asemenea, se prepara in Postul Mare in Vinerea Mare.
Ingrediente:
250 gr migdale pisate bine,2 litri de apa, 2 bete de scortisoara,1 ceasca de cafea cu apa de trandafiri, 2 cesti de zahar sau mai mult dupa gust.
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu scortisoara, pentru zece minute, apoi se adauga migdalele după ce in prealabil am eliminat betele de scortisoara si fierbem in continuare pentru alte sapte minute. Punem ce rezulta intr-un tifon si strecuram prin strecuratoare intr-o oala mai mare prin apasare . Cand nu se mai elimina nimic deschidem tifonul si mai continuam apasarea un pic.Apoi aruncam migdalele ramase adaugam zaharul si punem din nou la fiert pana se ingroasa bine. Spre sfarsit adaugam si apa de trandafiri. Amygdalozoumi este gata. Se serveste calda dar si rece. Daca este prea gros lichidul se diluează cu putina apa. Mult noroc pentru cei care incearca.
Kali tychi !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere