marți, 18 ianuarie 2011

Makaronia tou Fournou -Paste la cuptor -reteta Greceasca

Ingrediente:

1 pachet  macaroane ; pt. sos:1 ceapa mare tocata marun,2-3 catei de usturoi 500 gr  carne de vita tocata,
1 cutie de rosii decojite tocate , 1-2 linguri piure de tomate,2 frunze de dafin, un pic de nucsoara si o lingurita de scortisoara macinata ,1/2 pahar de vin rosu sare si piper dupa gust;Pt. sos Béchamel:100 gr unt , 2 linguri de faina  500 ml de lapte fiert,350 gr. branza Kefalogravieri sau orice alta branza tare eventual Cheddar ras marunt,2 oua

Mod de preparare sos :

Sotati ceapa si usturoi fara a le arde insa. Adaugati carnea tocata si perpeliti-o pe toate partile. Adaugati rosiile curaţate, piureul de tomate,vinul, frunzele de dafin si sare & piper dupa gust.  Fierbeti la foc mic timp de 45 de minute pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat. Cam la jumatatea timpului adaugati nucsoara rasa si scortisoara. In ultimele 15 minute de gatit sos se fierb macaroanele (conf. indicatiilor de pe ambalaj) in apă sarata,dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece.

Mod de preparare sos Béchamel :

Topiti untul intr-o tigaie adanca. Amestecati-l in faina pana cand se formează o pastă. Dupa aceasta adaugati cate un pic de lapte amestecand continuu pana la terminare. Cand devine ca o ciulama groasa luati de pe foc si adaugati cate unul pe rand amestecand bine ouale. (Nu opri amestecarea altfel sosul capata cocoloase). La sfarsit se toarna ¾ din cantitatea de branza si se amesteca pana se topeste .

Pregătirea:

Intr-un vas termorezistent,asezati cam o treime din paste urmat de jumătate din  sosul de rosii si apoi jumatate din sosul Béchamel. Repetati cu restul de ingrediente. Ultimul strat paste plus strat final de sos Béchamel. Adaugati la sfarsit un strat  de branza rasa. Se pun intr-un cuptor incalzit la mediu pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra preparatul. Se lasa să stea timp de 15 minute inainte de servire. Un vinisor usor langa eventual  Retzina si masa este gata.

Ies cam 6-8 portii....

Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere