duminică, 12 decembrie 2010

Tort de portocale

Ingrediente:

Pt. aluat:250 gr. unt, 100 gr. zahar, 3 linguri miere, 3 galbenusuri, 100 gr. faina, coaja rasa de la o portocala, 200 gr. migdale macinate, pt. comopozitie 3 portocale desfacute felii+2 linguri zahar pentru caramelizare,pt. crema 300 gr. branaza de vaci dulce grasa+ zeama de la 1/2 de portocala,o lingura miere, 200 gr. smantana, o lingurita scortisoara.Pt. ornat 350 gr smatana de frisca batuta cu 2 lingurite de zahar si putin rom si vanilie.


Mod de preparare:

Se freaca spuma untul cu zaharul ,mierea, se adauga usurel galbenusurile si se incorporeaza faina, la sfarsit adaugam migdalele macinate si coaja rasa de la o portocala bine spalata. Cand este gata se toarna in doua tavi rotunde tapetate cu hartie de copt si se da la cuptorul bine incins pana cand se face ( se incearca cu o scobitoare care atunci cand coca este gata  trebuie uscata). In acest timp se caramelizeaza fructele punand apa cu zaharul la fiert iar atunci cand este usor caramelizat se adauga bucatile de portocala si se mesteca usor sa nu strivim fructele pana cand portocalele sunt usor bronzate; se ia dupa foc in acest moment si se lasa sa se odihneasca. Crema se face dupa cum urmeaza: se freaca branza cu o lingura de miere si zeama de portocala ,se adauga smantana bine batuta si scortisoara. Se pune crema intre cele doua foi, deasupra se toarna glazura de portocale caramelizate si se orneaza cu frisca. Se da la rece.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere