joi, 30 decembrie 2010

Souffle au foie gras (Budinca de foie gras-ficat gras de rata sau gasca)

Ingrediente:

300 gr de foie gras  de canard (ficat gras de rata sau gasca indopate -se gaseste in unele Hipermarketuri in pungi vidate) fiert (deschideti ficatul in jumatate si eliminati venele cu un cutit ascutit) cu mirodenii (coriandru,nucsoara,piper verde si cuisoare), 75 g unt,75 g faina, 60 cl de lapte rece , 6 oua, sare si piper (puteti folosi un amestec de piperuri) proaspat macinat dupa gust.


Mod de preparare:

Intr-o cratita se topesc 60g de unt la foc mic,se adauga 60 g faina, amestecand cu o lingura de lemn, treptat se toarna lapte rece, amestecând pana cand sosul Béchamel este suficient de gros. Adaugati sare si piper.
Lasati la rece. Separati albusurie  de galbenusuri  Se amesteca  galbenusurile cate unul pe rand in sosul Bechamel. Adaugati foie gras taiat cubulete si  amestecati din nou. Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, dupa care se adauga usurel in compozitia deja facuta. Impartiti amestecul in mai multe forme  de lut unse cu unt si presarate cu faina avand grija sa nu depaseasca 2 / 3 din forma deoarece  budinca  va creste.  Coaceti 20 minute la  foc mediu si nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.  Scoateti  din cuptor si serviti imediat.


Pofta Buna!

Nota: despre Foie Gras vezi si:  http://vinul.ro/foie-gras-%E2%80%93-ficatul-gastei-de-aur.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere