![]() |
| Placek cu rabarbar-Plăcintă cu rubarbă |
Ingrediente: I.Pentru blat: 300 gr. făină, 150 gr. zahăr, 150 gr. unt la temperatura camerei, 3 ouă, 1 pliculet praf de copt (aproximativ 10 gr.), un vârf de sare, esenta de vanilie/ II. Pentru umplutură: 500 gr. rubarbă proaspătă, 1-2 linguri de amidon (de porumb sau cartofi), 2-3 linguri de zahăr (se poate ajusta în funcție de aciditatea rubarbei), pesmet:- 2-3 linguri de pesmet- 1 lingură de zahăr- 1 lingură de unt topit.
Mod de preparare: A. Pregătiți rubarba: Spălați bine rubarba, curățați-o de eventuale frunze și tăiați-o în bucăți mici, de aproximativ 1-2 cm. Amestecați-o cu amidonul și zahărul. Lăsați-o deoparte. B. Pregătiți aluatul: Într-un bol mare, mixați untul moale cu zahărul până devine o cremă luminoasă. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adăugați esența de vanilie dacă doriți. C. Incorporati ingredientele uscate: Treceți făina prin sită și amestecați-o cu praful de copt și sarea. Adăugați treptat amestecul de făină peste crema de unt și ouă, amestecând până se omogenizează. Aluatul va fi moale și ușor lipicios. D. Formați plăcinta: Încălziți cuptorul la 180°C. Ungeți o tavă dreptunghiulară (aproximativ 25x35 cm) cu unt și presărați cu făină, sau folosiți hârtie de copt. Întindeți aproximativ 2/3 din aluat pe fundul tăvii, formând un blat uniform. Distribuiți omogen umplutura cu rubarbă peste blat. Cu restul de 1/3 din aluat, puteți face un grilaj deasupra rubarbei (folosind un tel sau formând "sârmulițe" cu mâinile) sau pur și simplu puteți pune mici cocoloașe de aluat deasupra. E. Finisare și coacere: Dacă doriți, amestecați pesmetul cu zahărul și untul topit și presărați deasupra plăcintei. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35-45 de minute, sau până când blatul este auriu și se prăjește bine pe margini. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească parțial în tavă înainte de a o tăia.
Servire:
- Servește plăcinta caldă sau rece. Este perfectă simplă sau cu o lingură de smântână / înghețată de vanilie!
Spor la treabă și poftă bună!
---
Sfat: Rubarba este foarte acrișoară, așa că nu vă mirați de cantitatea de zahăr. Puteți ajusta după gustul vostru. De asemenea, puteți amesteca rubarba cu căpșuni pentru un gust mai echilibrat și fructat.

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere