Iată o variantă grecească rafinată și aromată a rețetei Meatloaf cu fructe uscate și brânză feta, inspirat de bucătăria mediteraneană, care combină aromele a două mâncăruri grecești
preferate. Una este μπιφτέκια (chiftele grecești la cuptor), iar cealaltă este
aroma ardeilor roșii umpluți cu brânză feta (un aperitiv tradițional grecesc).
Dacă ați încercat cumva aceste mâncăruri, atunci puteți înțelege cât de
gustoasă este această chiftea.
Rulou grecesc cu carne tocată, fructe uscate și brânză feta
Ingrediente (pentru 4–6
porții): I. Pentru chiftele: 600 gr. carne tocată (de vită sau amestec vită-porc), 1 ou, 1 ceapă mică, tocată fin, 2 căței de usturoi, zdrobiți, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, 2 linguri pesmet (sau 2 felii de pâine înmuiate în lapte), 1 lingură muștar dijon, 1 linguriță oregano uscat, 1 linguriță cimbru sau mentă uscată, sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat, după gust, 50 gr. smochine uscate-tocate mărunt, 40 gr. caise uscate-tocate, 30 gr. stafide aurii, 100 g brânză feta-sfărâmată
Mod de preparare
Sugestii de servire
- cu un piure de cartofi sau de năut,
- sau cu salată grecească clasică (roșii, castraveți, măsline, feta),
- stropită cu puțin ulei de măsline crud și zeamă de lămâie la final.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere