sâmbătă, 11 martie 2023

Σαλάτα με λάχανο, ρόδι και ντομάτα- Saláta me láchano, ródi kai ntomáta -Salată cu varză, rodie și roșii


Îmi place pur și simplu această rețetă grecească de varză cu rodii și roșii pentru că respectă dieta grecească. Varza este una dintre cele mai importante legume din dieta mediteraneană, iar rețetele de varză abundă. 

Ingrediente: 1 căpățână mică de varză tocată,  sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat după gust, ½ ceapă albă mică  tocată,  ¼ cană suc proaspăt de lămâie,  ¼ cană ulei de măsline extra virgin,    4-5 roșii chery tăiate în jumătate,  coriandru proaspăt tocat, mentă proaspătă tocată,  ½ cană sâmburi de rodie.

Mod de preparare: Tăiați varza, după care o combinați cu sare și piper într-un castron mare pe care-l  acoperiți și-l lăsați la temperatura camerei 30 de minute ca varza să se înmoaie. Adăugați după acaeastă perioadă, ceapa, sucul de lămâie, uleiul de măsline și oțetul și amestecați bine. Lăsați puțin fără a acoperi la temperatura camerei timp de 5 minute. Adăugați apoi roșile, coriandru și semințele de rodie și amestecați din nou. Gustați și adăugați mai multă sare și piper dacă este necesar.

Spor la treabă și poftă bună!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere