joi, 3 februarie 2011

Papa Gheorghiu Saltsa me Tonno-Sos cu ton a la Papa Gheorghiu

Ingrediente:

1 ceasca ulei masline extravirgin din acela in care am pus busuioc ardei iute si usturoi,5-6 rosii taiate cubulete,3-4 linguri rosii pasate,2 ardei grasi diferiti colorati,2 cepe rosii taiate mai marisor,1 cutie ciuperci bucatele,2-3 ardei iuti in functie de gust,2 legaturi patrunjel,2 frunze de dafin, o lingura oregano uscat,1 lingurita scortisoara, putina nucsoara,1/2 lingurita coriandru pisat,1/2 lingurita seminte fenicul pisate,5-6 catei de usturoi taiati in bucati maricele, 2 cutii de ton de preferat in suc propriu, sare si piper dupa gust, 3/4 pahar de apa cu vin alb sec, branza tare pt. ras deasupra.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca sotam ceapa, ardeiul,ciupercile,usturoiul patrunjelul si ardeiul iute in uleiul incins in prealabil.Adaugam apoi vinul ,rosiile si cele pasate ,o ceasca de apa,sare si piper, oregano, frunzele de dafin , coriandrul, feniculul,scortisoara si nucsoara si fierbem pentru 20-25 minute (atentie sa nu scada prea mult , putem completa cu vin). Acum putem adauga si tonul maruntit tinand pe foc inca 7-10 minute pana se incalzeste bine amestecand continuu.Se poate servi preparatul cu paste sau orez sau cu orice poftiti dvs. Nu uitati sa puneti deasupra ceva Kefalo Gravieri sau Parmezan ras  sau orice branza tare va place .

Kali Orexi! Pofta Buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere