Ingrediente: 10 portocale bio mai măricele și cu coaja groasă, curățate, decojite și tăiate în felii mici individuale, 1 kg. zahăr
2 1/2 căni cu apă, suc de la o lămâie, 4-5 cuișoare, câteva scobitori
Mod de preparare: Am folosit scobitoarea pentru a putea prinde cu ea 3-4 bucăți de coajă de portocală
rulate pentru a putea păstra forma. Puneți cojile de portocală astfel prinse într-un vas și acoperiți-le cu
apă ( puneți o farfurie mică deasupra pentru a menține cojile de portocalele scufundate
în apă). Aduceți la fierbere și lasați să fiarbă 3 minute. Strecurați apoi apa. Puneți apoi din nou apa și aduceți iarăși la
fierbere. Fierbeți încă 3 minute și repetați apoi încă o dată. După a treia repetiție și strecurare, puneți cojile de portocale
înapoi în vas. Adăugați zahărul, adăugați: cele 2 1/2 căni cu apă, sucul de lămâie și cuișoarele. Lăsați pe foc mic și aduceți la fierbere și lăsați până când siropul se
îngroașă. Opriți focul și lăsați să se răcească. Scoateți scobitorile și puneți în borcane sterile curate cojile fierte ca mai sus, adăugați siropul. Păstrați la frigider.
Spor la treabă!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere