marți, 7 octombrie 2014

Placinta lui Papagheorghiu

Portii: 10
Timp de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 50 minute
 

 
Ingrediente:

200 gr. iaurt mai consistent, 400 gr. faina, 125 gr. unt la temperatura camerei, 1 lingurita sare marina neiodata;  Pentru umplutura: 500 gr. branza feta rasa, 200 gr. branza Kefalograviera rasa, un varf de cutit de nucsoara rasa, 4 oua,  1/2  l. lapte, jumătate ceasca (de ceai) cu ulei de masline extravirgin.


Mod de preparare:

Se cerne faina si sarea impreuna intr-un castron. Se face un locas in mijloc. Adaugati iaurtul si untul si  framantati pana cand aveti un aluat neted.  Lasati-l sa se odihneasca pentru 15 minute. Amestecati branzeturile Impartiti aluatul in 4 parti egale iar pe fiecare o roluiti cu un sucitor pana ajungeti  la o foaie  subtire. Ungeti cu ulei o tava de copt 34-36cm. Asezati prima foaie, lasand marginile mai maricele. Presarati  cu o parte din adausul de branza. Acoperiti cu a doua foaie si se presara cu a doua a amestecului. Apoi a treiea foaie si se presara cu restul de branza. Acoperiti cu ultima foaie, aducand deasupra si partile lasate mai lungi. Taiati placinta in bucati. Bateti ouale cu nucsoara si apoi  adaugati uleiul de masline si laptele. Se toarnă amestecul peste placinta. Coaceți la 180 ° C, intr-un cuptor preancalzit bine, pentru aproximativ 50 de minute pana la auriu si crocant.


Spor la treaba si pofta buna!