sâmbătă, 9 mai 2015

Sufleu de spanac a la Papagheorghiu

Această versiune de  placinta greceasca cu spanac dar fara foi este  mai mult un sufleu de spanac. Este usor de facut  si este delicioasa .

Ingrediente:


2 legaturi ceapa verde+1 usturoi verde,1 lingura 1 Kg. spanac tocat,unt,pkg. spanac (tocat), 1 cana branza feta,  1 cana lapte, 1.1/2  cana cana faina, 3 oua , 1 lingura sau 2 pesmet, 1/4 lingurita piper proaspat macinat, 3 linguri  kefalograviera ras,  un strop de praf de nucsoara si scortisoara, un praf de sare marina neiodata

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C,   se taie ceapa si usturoiul cat mai fin. Se toaca spanacul. Ceapa se inabuseste  in unt. Se amesteca  cu spanacul foarte bine scurs si fiert inainte. Se unge cu unt un vas termorezistent si se pun straturi spanac si feta. Ccelelalte componente se pun in blender si se amesteca bine.. Se toarna peste continutul din vas. Dat la cuptor si coaceti timp de aproximativ 35 de minute.

Spor la treaba si Kali Orexi- Pofta Buna!