sâmbătă, 12 octombrie 2019

Salată cu de toate de inspirație grecească (rețetă preluată si completată)


Se pregătește repede și ușor, este și un aperitiv perfect la petreceri, în orice sezon. Se potrivește perfect în tot felul de sandwich-uri, sau, pur și simplu, ca orice altă salată.



Ingrediente pentru 6-8 porții:

200 gr. de măsline negre fără sâmburi, 200 gr. de măsline verzi Kalamata fără sâmburi, 100-150 ml. de ulei de măsline extravirgin, 5 căței de usturoi, 4 linguri de capere desărate, 1 linguriță de frunze de capere murate, 3 ardei grași copți (roșii, galbeni, verzi sau doar kapia), 150 gr. roșii uscate în ulei de măsline, o lingură de oregano uscat, o lingură de busuioc uscat, o legătură de pătrunjel verde, 2 linguri oțet balsamic sau oțet de vin roșu, sare marină neiodată și piper, după gust, 1 bucată de Fetta.

Ardeii se coc pe plită sau în tigaia grill de fontă, fără adaos de grăsime, până se fac moi și negri pe toate părțile. Se pun apoi într-un bol, se sărează și se lasă câteva minute acoperiți cu folie. Asta ajută ca pielița să se desprindă foarte ușor de pe ardei.

Astea fiind spuse,  punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie mare, încăpător și  le mărunțim, folosind funcția PULSE, astfel încât toate să își păstreze textura și să nu transformăm salata de măsline, într-o pastă. Dacă nu aveți un blender mare, tocați ingredientele pe rând și le amestecați la final. La sfârșit adăugăm și frunzele de capere și amestecăm gentil după care deasupra așezăm bucata de Fetta.

Gata, salata de măsline !

Poftă bună/Kali orexi !!!