joi, 28 mai 2020

Ελληνικά κεφτεδάκιαψ Elliniká keftedákia psiména gemistá me tyrí féta-Chiftele grecești cu brânză Fetta

 Ingrediente: 500 gr. carne tocată de vită, 3- 4 căței de usturoi, o ceapa albă, o legătură de pătrunjel și una de mărar, câteva frunze de de mentă uscată, 1 ou, 100 gr. brânză fetta tăiată cubulețe, ceva ulei de măsline extravirgin grecesc, sare marină neiodată și piper după gust.


Mod de preparare: Preîncălziți la maxim cuptorul. Intr-un procesor de alimente mărunțiți fin ceapa, usturoiul și ierburile, adăugând și puțin ulei de măsline. Răsturnați peste carnea care este deja într-un bol  și combinați  bine, adăugând acum și uleiul de măsline și oul întreg. Amestecați bine cu mânile. Formați din acest amestec bile de dimensiuni egale pe care le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Când sunteți gata luați fiecare bilă în parte, turtiți-o în palmă, adăugați cubul de fetta și formați la loc bila, așezând-o la loc în tavă. Dați la cuptor și coaceți cu focul la mediu spre mic timp de aproximativ  25-35 de minute sau până când observați că sunt gata.
Serviți la aperitiv alături de cartofi prăjiți și salată Horiatiki. Alături un pahar de Retzina sau Tsipouro după gust și poftă.


Spor la treabă și poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru siguranta postarilor proprietarul blogului isi rezerva dreptul de a modera comentariile dvs.Din start vor fi sterse comentariile Anonime.Va multumim pentru intelegere