joi, 21 iunie 2018

Pasticcio cu paste scurte gen penne si patru branzeturi la cuptor

Ingrediente:



230 gr. paste scurte gen "penne" (pentru 2 persoane), 70 gr. branza moale gen brie, 70 gr. emmental, 70 gr. gorgonzola dulce, 70 gr. parmezan de calitate cubulete si 50 gr. parmezan de calitate ras,  sare marina neiodata  pentru fiert pastele; Ingrediente pentru sosul bechamel:300 ml. lapte caldut, 200 ml. smantana lichida de gatit, 70 gr. faina, 40 gr. unt, nucsoara si sare dupa gust.

Mod de preparare: 


Puneti apa la fiert cam 1.5 l pentru fiecare persoana cu o lingurita de sare de persoana. Cand apa a clocotit puteti pune pastele pe care le fierbeti al dente (cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj, timp socotit din momentul in care apa da din nou in clocot). I acest timp taiati in cubulete branzeturile si puneti-le intr-un castron. Dupa aceasta operatiune in timpul ramas pana la fierberea pastelor pregatiti sosul bechamel, in care spre sfarsit adaugati si smantana lichida iar la sfarsit cu focul stins nucsoara si sarea. Scurgeti pastele cand le-a trcut timpul de preparare , rasturnati-le peste branzeturi si amestecati usor. Apoi le rasturnati in vasul de sticla termorezistenta adaugati pe deasupra bechamelul cald si radeti parmezanul. dati la cuptor minim 25 minute sau pana vedeti ca deasupra s-a format o crusta frumoasa. Serviti preparatul cat este cald chiar din vasul in care s-au copt.


Spor la treaba si pofta buna!.