duminică, 8 mai 2011

Cinnabon-Rulouri cu scortisoara

Ingrediente

Pt. aluat:  600 gr.  faina de cozonac,120 gr. zahar, drojdie uscata (1 plic), 220ml. lapte cald, 70 gr. unt, 2 oua, 1 lingurita sare; Pt. umplutura: 200 gr.  zahar brun,3-4 linguri de  scortisoara, 70 gr. unt; Pt. sosul de branza: 110 gr. unt. 200 gr.zahar pudra,120 gr. branza  grasa sau ricotta sau o crema de branza, 1 praf de sare , un capetel baton vanilie; Pt. garnisire: sos caramel, nuci pecan maruntite.


Mod de preparare:

 


Se amesteca drojdia in lapte cald pentru a se dizolva. Intr-un castron mare, se amesteca faina, zaharul, sarea, untul inmuiat si ouale. Se adauga laptele cu drojdia si se framanta bine face un aluat care se lasa cand este gata  acoperit, timp de 1 - 1 1 / 2 ore intr-un loc cald s ase umfle. Dupa ce aluatul a crescut se reframanta si se intinde  o foaie dreptunghiulara 55 x 40 cm. Ungem cu unt topit si presaram cu amestecul de zahar - scortisoara pe suprafata. Roluim aluatul astfel umplut si-l taiem in bucati de 5 cm latime pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la odihna 20-30 de minute sa se mai umfle un pic. Coaceti in cuptorul preincalzit la mediu pentru 15-20 de minute sau pana cand veti obtine o culoare frumoasa aurie. In acest timp facem sosul de branza punand intr-un castron untul  foarte bine imuiat si restul de ingrediente si  amestecand cu mixerul de mana pana cand  devine un sos compact. Cu acest sos de branza ungem Cinnabons cat sunt calde din belsug sa intre peste tot.  Pe deasupra la servire putem turna un sos caramel si presara cu nuci pecan maruntite.


Kali Orexi!Pofta Buna!