joi, 10 martie 2011

Coaja de portocala confiata


Ingrediente: 

4 portocale, 2 cesti zahar,1/2 ceasca apa,

Mod de preparare: 

Se spala bine portocalele si se curata. Se taie coaja de portocala (de preferat ar fi sa curatam si partea alba) in bucatele micute care se pun intr-o cratita cu apa suficienta si se dau intr-un clocot, dupa acre se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute. Se lasa sa se raceasca apoi in aceasta zeama dupa care se scurg si  se clatesc cu apa rece de la frigider. Se prepara siropul 
punand intr-un vas 1 ceasca de zahar si 1/2 ceasca  de apa . Se pune pe foc mic si se lasa sa dea intr-un clocot, dupa care putem pune si bucatiile de portocala lasand la fiert la foc mic pentru inca 20-25 minute sau pana cand punand o picatura de zeama in apa rece se incheaga imediat. Se ia de pe foc siropul fiind aproape tot incorporat in coji. Pe o  farfurie se pune a doua ceasca de zahar se rastoarna cojile de portocala si se amesteca bine sa fie pe toate partile pudrate. Se lasa la racit pe o tava peste noapte , a doua zi putand fi folosite.