vineri, 24 iulie 2020

Πίτα με ντομάτες-Píta me ntomátes-Tartă cu roșii


Placinta cu rosii este o rețetă preferată în timpul verii de multă lume.


Ingrediente:  un pachet de foi aluat fraged, 4-5  roșii medii până la mijlocii diferite culori, 1/2 dovlecel mediu tăiat rondele subțiri,1 legătură de ceapă verde, o mână de frunze de busuioc (cam două linguri) tocate, la fel de frunze de mentă, 1/2 dintr-un pachet  de brânză Dorna cremoasă, 1/2 dintr-o bilă de mozzarella proaspătă, 100 gr. Feta sfărâmată cu furculița, 1/2 cutie  de brânză feta frecată

cu iaurt grecesc, 1/2 cutie brânză cremoasă de capră, ceva mai mult kefalograviera ras, un picuț de oregano uscat și de praf de usturoi pentru condimentat amestecul de brânză, ceva sare marină neiodată și piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Tăiați roșiile rondele și puneți-le cu sare într-o strecurătoare să-și lase zeama, la fel procedați și cu rondelele de dovlecel, presărați sare și lăsați să stea un timp, cam până ce dați la cuptor foia de aluat ( aceasta trebuie să stea în primă fază cam 7-8 minute). Tocați ceapa verde, menta și busuiocul. Amestecați brânzeturile împreună într-un bol, condimentțnd cu oregano și praf de usturoi. Scoateți din cuptor foaia de aluat, lăsați-o să se răcească după care începeți montarea tartei. Înainte de asta nu uitați să așezați roșiile și dovleceii pe un prosop de hârtie  pentru a îndepărta excesul de umiditate. Întindeți un strat subțire de brânză peste  crusta din tavă după care așezați roșiile și dovleceii chiar și suprapuși, și condimentați cu piper. Deasupra așezați ceapa verde, menta  și busuiocul toate tocate fin. Ultimul strat ar trebui să fie tot de brânză, peste care presărați Kefalograviera ras. Se coace la foc micuț până se rumenește frumos. Acoperiți tava cu hârtie de copt dacă începe să se rumenească prea mult. Scoateți din cuptor și lăsați să stea cel puțin 30 până la 45 de minute înainte de servire.

Spor la treabă și poftă bună!