luni, 23 mai 2011

Kritiko Boureki-Placinta ca in Creta

Ingrediente:

1 kg de cartofi taiati felii subtiri, 1 kg dovlecei taiati in felii subtiri, 1 buchet de menta taiat fin, 1 pahar cu lapte, 570 grame de branza feta maruntita, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, 2 foi de aluat fraged, ulei de masline.

Mod de preparare:

Asezati pe masa de lucru presarata cu faina foile si roluitile cu facaletul. Intindeti prima foaie intr-o tava de copt unsa cu ulei. Ungeti-o cu ulei. Deasupra intindeti a doua foaie de aluat tot asa unsa cu ulei. Ambele foi trebuie sa depaseasca marginile tavii de copt. Apoi incepeti sa adaugati straturi de legume peste acest pat de foi. Prima data adaugati un strat de dovlecei si presarati cu sare. Apoi jumatate din cantitatea de menta si  turnati ulei de masline. Imprastiati un strat cu cartofi si branza. Presarati din nou cu restul de menta, sare si piper. Turnati peste un pahar cu lapte, intoarceti marginile foilor de aluat inspre interiorul tavii si dati la copt in cuptorul preancalzit la mediu, pana cand cartofii sunt fragezi ( dovlecei se fac cel mai repede). Se serveste preparatul cald, pudrat cu zahar pudra si cu o cana de iaurt de oaie alaturi.


Kali Orexi! Pofta Buna!