2-3 ardei verzi (taiati în ineluse), 2 rosii (facute piure in blender), 2 oua (batute energic), o bucata de Fetta sau Graviera rasa, 1/2 lingurita oregano, ulei de masline cat este necesar sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
A doua varianta
Ingrediente:
6 oua, 500 gr. rosii, 75 gr. unt , 75 gr. Fetta maruntita, 1 lingura smantana ,1 catel de usturoi,1/4 lingurita zahar brun,1/2 lingurita oregano, piper negru si rosu proaspat macinat, sare marina neiodata dupa gust, kafkalithres/patrunjel tocat fin.
Mod de preparare
Se pun in tigaie rosiile decojite si tăiate cubulete inpreuna cu sucul lor, sare, piper, oregano, zahar, usturoi si unt. Fierbeti la foc mic pana cand rosiile au tras tot lichidul si se ingroasa sosul. Apoi se toarna ouale batute, Fetta, patrunjelul si smantana. Se amesteca cu o spatula de lemn. Serviti pe paine prajita presarata cu patrunjel.
Kali Orexi!Pofta buna!