luni, 25 mai 2015

Orez in stil grecesc


Aceasta modalitate de pregatire a orezului in stil grecesc va duce la realizarea unui preparat mult mai aromat. 


Ingrediente de baza:


 Ulei de masline extravirgin, 2-3 fire de ceapa verde sau o ceapa mare taiate marunt,  2-3 fire de usturoi verde sau 2-3 catei taiati nmarunt, 2 morcovi potriviti ca marime, un bulb de fenicul cu tot cu frunze, o cana supa de pui, zeama de la 1/2 lamaie, o legatura de  patrunjel proaspat, 1 ½ cana orez grecesc cu bobul lung
    

Mod de preparare:


Intr-o tigaie pusa  la foc mic se inabuse ceapa si usturoiul cu o lingura de ulei de masline aprox 2- 3 minute, cat sa se aureasca suficient. Dupa aceasta adaugati si morcovul dat prin razatoare mai lasand cam 3 minute pe foc. Acum puteti turna peste ca sa stingeti supa si bulbul de fenicul lasand  la fiert pana da in clocot. Apoi stoarceti jumatatea de lamaie peste si la cateva secunde adaugati si  orezul. Condimentati cu sare marina neiodata si piper dupa gust,acopereti tigaia cu un capac si mai lasati cateva minute pe foc (2-3). Lati tigaia de pe foc si asa acoperita lasati-o sa se patrunda orezul bine dar fatra foc. Orezul se serveste dupa ce a stat acoperit, in tigaie, inca vreo 10 minute dupa ce a fost luat de pe foc.Se poate servi ca garnitura la Gyros sau asa direct.


Spor la treaba si Pofta Buna! Kali Orexi!