luni, 2 martie 2020

Budinca de macaroane a la Papagheorghiu

Aceasta este o budincă așa cum se făcea în copilăria mea, eu însă aducându-i acum niște înbunătățiri. Această rețeta seamănă foarte mult cu preparatul evereiesc Kugel doar că eu nu îl mai fac așa dulce și nici nu mai pun stafide. Când vreau ceva mai dulce fac
 Vargabeles (vezi în acest link rețeta).

Ingrediente:



250 gr. paste ( cannelloni sau tortiglioni sau maccheroni ), 250 gr. brânză telemea de capră, 250 gr. brânză de vaci proaspătă, 50 gr. smântână, 100 ml. lapte, 5 ouă separate albușurile de gălbenușuri, un praf de zahăr vanilat, o lingură de zahăr tos, un picuț de unt topit și ceva pesmet.


Mod de preparare:



Se fierb în apă cu sare pastele al dente.  Se separă gălbenușurile de albușuri și se bat separat. Se amestecă gălbenușurile așa bătute cu toate ingredientele, iar la sfârșit se adaugă și albușurile bătute spumă.  Se clătesc cu apă rece pastele când s-au fiert corespunzător, după care într-un castron cuprinzător se amestecă cu mixul de mai sus. Apoi se pun într-un vas de sticlă termorezistent tapetat cu un pic de unt topit si pesmet, se ung pe deasupra cu un ou bătut și se dau la cuptor 10-15 minute sau până se fac și capătă o culoare frumoasă. Se servește preparatul cât este cald.


Spor la treabă și poftă bună!