marți, 14 februarie 2023

Piept de rață la tigaie cu sos de ciuperci



Ingrediente:
2 piepți de rață,
300 gr. ciuperci tăiate fâșii, ulei de măsline cât este necesr,unt 50 gr.,piper negru proaspăt măcinat, sare marină neiodată după gust, 1/2 ardei iute, un pic de cimbru uscat, 2 căței de usturoi, 2 linguri de smântână, un pic de pătrunjel.

Mod de preparare: Lăsați carnea la temperatura camerei 15 minute îainte de preparare. Înainte de a pune pieptul de rață în tigaie să se frigă, acesta se crestează pe partea cu pielea în carouri. Puneți apoi carnea cu pielea în jos în tigaia rece ți dați drumul la foc la mediu spre minim., ca să-și lase grăsimea. Frigeți carnea bine spre gata după cum vă place. Când considerați că este gata scoateți-o pe un platou și tăiați-o în bucăți mici.

În tigaia de lucru adăugați peste grăsimea lăsată e rață untul și cimbrul și puteți să mai prăjiți un pic bucățile care par nefăcute. Sau direct in această tigaie adăugați ciupercile și înăbușiți-le blând. Când sunt gata, asezonați cu sare și piper, adăugați și cățeii de usturoi mărunțiți, după care rapid smântâna; mai țineți un pic pe foc, după care adăugați în acest amestec bucățile de carne, amestecați un pic și sunteți gata. Înainte de servire presărați pe deasupra pătrunjel tocat fin.


Spor la treabă și poftă bună!