marți, 4 august 2020

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες-Patátes giachní me melitzánes-Iahnie de cartofi cu vinete


Cartofi cu vinete, o mâncare de vară, ușoară și rapidă, care se servește cu smântană și pâine proaspătă.


Ingrediente:   4 cartofi albi, 4 vinete medii,  2 căței de usturoi, 1 ceapă albă tăiată marunt, 1/2 cană ulei de măsline, 1 frunză de dafin, 1 lingură de pastă de roșii, 1 linguriță de zahăr, 10 roșii cherry, sare marină neiodată și piper negru  proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Mai întâi spălați și curățați vinetele. Tăiați-le în bucăți mari și lăsați-le 10 minute într-un bol cu sare presărată pe deasupra să-și lase zeama. Se mai pot ține și într-un bol cu apă.. Curățați cartofii și tăiați-i în patru. Se încălzește uleiul de măsline și se înăbuse usturoiul și ceapa timp de 2 minute fără să se ardă; și se adaugă mai întâi zahărul după care pasta de tomate. Adăugați apoi cartofii și vinetele (scurse, după ce le presați mai întâi cu mâna) și roșiile și amestecați ușor. Umpleți cu apă suficientă pentru a acoperi mâncarea, aproximativ 1 pahar. Condimentați cu sare și piper și adaugați frunza de dafin. Se fierbe  pentru 25 minute, sau până când cartofii se înmoaie bine și sosul este gros. Odată îngroșat, mâncarea este gata. Serviți cu pâine proaspătă, felii de Feta și o salata Horiatiki alături.

Spor la treabă și poftă bună!