luni, 20 iunie 2011

Papagheorghiu Kotopoulo Petalouda sti Schara-Pui la gratar a la Papgheorghiu

Ingrediente:

1 pui intreg, spalat bine si uscat; Pentru marinata:
1 / 4 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi tocati fin, coaja si sucul de la 1 lamaie , 2 lingurite boia de ardei dulce, 2 paharele de Tsipouro (sau Grappa) , 1 lingurita frunze proaspete de cimbru,1 lingurita oregano proaspat tocat (1 / 2 daca este uscat).1 lingurita piper negru proaspat macinat,1 lingurita sare de mare neiodata, 4-5 frunze de dafin, oregano si cimbru uscat

Mod de preparare:


Se spala bine puiul se clateste si se despica, spalndu-se apoi din nou, dupa care se lasa la zvantat. Intr-un castron, se adauga ulei de măsline, suc de lamaie, usturoi, boia de ardei, Tsipouro (Grappa), cimbru, oregano, sare si piper si se amesteca bine cu o furculita. Se toarnă sosul peste pui, se adauga frunze de dafin, oregano si cimbrul si se freaca puiul peste tot cu aceasta marinata. Acoperiti-l si-l dati la frigider timp de 6 ore la peste noapte. Se lasa carnea de pui pentru a reveni la temperatura camerei inainte de a o praji. Pregatiti-va gratarul cu carbuni sau doar grilul pe aragaz,periati suprafaaţa  gratarului si usor ungeti cu grasime.  Asezonati carnea de pui  uşor cu sare de mare si piper grosier un pic si atunci cand gratarul s-a incins puneti  pasarea cu pieptul in jos, la foc mediu. In acelasi timp, adaugati pe gratar  ceapa, lamai si rosii întregi, ardei jumatati, deoarece acestea fac o completare minunată la carnea de pui. Prajiti bine pe fiecare parte. Scoateţi carnea de pui de pe gratar si  serviti-o pe un platou cu cartofi copti tot pe gratar gratar, lamai la gratar, rosiile ceapa si ardeii facute pe gratar. Stropiti cu ulei de masline cu mirodenii carnea de pui si stoarceti o parte din lamaia facuta pe gratar  peste pasare. Se presara oregano si cimbru uscat. Serviti cu o sticla de vin alb Boutari. 




Kali Orexi!Pofta buna!