miercuri, 7 iunie 2023

Șalău cu praz la cuptor


Ingrediente:
500 gr. praz, 2 linguri ulei de măsline de gătit, sare marină neiodată, piper verde, 50 ml. vin alb sec, 3 linguri de muștar, zahăr, 600 gr. file de șalău,  zeama și coaja de la o lămâie bio, cartofi noi fierți natur, ceva pătrunjel, ceva rozmarin și cimbru uscat.

 

Mod de preparare: Se curăță prazul și se taie rondele după care se înăbușe în ulei câteva minute fără a-l arde. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă vinul, după care muștarul și se lasă să dea un clocot. După aceasta se lasă să fiarbă  la foc mic pe tablă maxim  5 minute. În acest timp se încinge cuptorul la maxim, se spală peștele, se stropește  cu zeamă de lămâie. Se așează feliille de pește într-un vas termorezistent uns un pic cu ulei de măsline, se sărează și piperează, se presară cu coajă rasă de lămâie, se presară cu rozmarin și cimbru, iar pe deasupra se toarnă sosul de praz. Se dă la cuptor pentru 20 de minute. Odată scos din cuptor, peștele se poate servi ca atare sau cu garnitură de cartofi natur presărați cu pătrunjel tocat fin și o salată e varză albă.

 

Spor la treabă și poftă bună!