vineri, 1 iulie 2011

Melitzanopita me kremmyýdia kai anthotyro-Placinta cu vinete ceapa si branza

Ingrediente
 

1 cana de ulei de masline, 4 vinete, 400 gr. branza Fetta maruntita, 250 gr. Kefalogravieri sau alta branza tare rasa, 4 cepe taiate ineluse marunt, 6 catei de usturoi tocati, 3 rosii coapte fara coji  fin tocate, 3 linguri de busuioc tocat, cateva rosii uscate tocate marunt, sare marina neiodata si piper proaspat macinat dupa gust, un pachet foi de placinta.

Mod de preparare:

  
Se spala si se curăta vinetele si se taie in cuburi dupa care se pun cu sare intr-o strecuratoare sa-si lase zeama amara circa 20 minute. Se spala apoi si se usuca bine. Se taie ceapa in inele si se toaca usturoiul. Se încalzeste 2 / 3 din ulei si se inabuse ceapa cu vinetele pana se inmoaie dupa care se adauga si usturoiul. Adaugati apoi rosiile si  fierbeti pana cand lichidul se evapora. Luati in acest moment de la caldura si  adaugati busuiocul si rosiile uscate. Condimentati cu sare si piper. Se lasa sa se racească.  Apoi se adauga jumatate din branza rasa si toata branza maruntita si se amesteca usor. Intidem cateva foi de placinta intr-o tava de copt fiecare unsa cu ulei rasturnam compoztia si netezim frumos si acoperim cu alte foi la randul lor unse cu ulei. La sfarsit inchidem marginile si cernem deasupra restul de branza rasa. Coaceti melitzanopita pana cand se rumeneste bine in cuptorul incins bine. O taiati cat este calda si o serviti rapid cu un castron de iaurt de oaie alaturi. 

Kali Orexi!Pofta buna!