Acest preparat este un fel de mâncare tradițională din insula Cretă, perfect pentru o cină ușoară sau un aperitiv! Secretul din spatele lui este să folosiți roșii suculente, proaspete, deoarece acestea sunt ingredientul cheie care va da viață acestui fel de mâncare. Deasemenea folosirea unui ulei de măsline extravirgin, de bună calitate, va oferi un gust și o aromă perfectă acestui preparat tradițional cretean cu roșii, mirodenii și cu brânză feta.
Ingrediente ( 2 persoane):

Puneți cele 2
bucăți de dakos pe 2 farfurii cu partea exterioară sau crusta orientată în jos. Începeți acum prin umezirea bucăților de paximadia, cu 4 linguri de apă fiecare după care le ungeti cu ulei de măsline. Tăiați fiecare roșie în
două. O jumătate a radeti într-un bol. Cealaltă jumătate o tăiați în cubulețe
mici. Lăsăți-le la rece la frigider 5 minute să se
scurgă. Zdrobiți brânza
feta și myzithra cu o furculiță sau dați prin răzătoare. Adăugați în
bolul cu roșile rase, oțetul, zahărul,
sarea, piperul, busuiocul tocat fin și cimbrul tocat fin și amestecați gentil. Gustați și ajustați în funcție de preferințele voastre.Turnați acest amestec peste paximadia. Pe deasupra vom pune cuburile de roșii, măslinele, ceapa proaspăt tocată mărunt și brânza. Mai stropiți cu un pic de ulei de măsline, așezați și caperele, presărați cu oregano și serviți.
sarea, piperul, busuiocul tocat fin și cimbrul tocat fin și amestecați gentil. Gustați și ajustați în funcție de preferințele voastre.Turnați acest amestec peste paximadia. Pe deasupra vom pune cuburile de roșii, măslinele, ceapa proaspăt tocată mărunt și brânza. Mai stropiți cu un pic de ulei de măsline, așezați și caperele, presărați cu oregano și serviți.
Spor la treabă si poftă bună!