Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o paellera sau o tigaie mare ca diametru, un pic adanca si cuprinzatoare incalziti uleiul de masline, dupa care sotati carnea (asezonata in prealabil cu sare, piper si cimbru macinat. Cand s-a colorat pe toate partile puteti adauga intai ceapa dupa care legumele in tigaie, iar la sfarsit usturoiul, rosiile taiate cubulete, fasolea facuta bucati mai mici , boia, praful de chili, sare si piper. Cand toate sunt sotate, se adauga vinul zeama de carne si apa (cantitate dubla fata de orez, scazand bineinteles la numaratoare paharul de vin si pe cel de zeama de carne), sofranul si rozmarinul si se fierb pana compozitia scade la jumatate. Apoi se adauga orezul si se lasa s fiarba aproape de gata cand se indeparteaza de pe foc si se lasa la cald sa absoarba surplusul de zeama ramas. Este foarte apreciata fiind considerata o delicatesa in Valencia "socarrat" o coaja caramelizata care se obtine cand Paeela sta langa foc sa-si absoarba lichidul in surplus. Alaturi la servire sa aveti un vin alb sec.
Pofta Buna!