sâmbătă, 17 septembrie 2011

Bouyiourdi

Citind comentariile la diferitele mele postari mi-a aparut si una de la un coleg de blogareala gastronomica care ma invita sa-i izitez blogul. Asa ca am intrat pe http://bucatarialuiflorian.blogspot.com/ unde mi-a placut ce am gasit. Am redescoperit o reteta a unui preparat pe care il mancasem la Muntele Athos dar care sa fiu cinstit uitasem cum se numeste. Asa ca majos aveti o reteta delicioasa pe care am preparat-o si eu dupa vizita pe blogul colegului.




Ingrediente pentru 2 persoane:


2 rosii mari carnoase, 2 ardei grasi maricei eventual diferit colorati, 2 cepe uscate galbene+ o legatura de ceapa verde, 300 gr.Fetta 200 gr. Kefalograviera sau o alta brana tare buna de ras, 1/4 ceasca ulei de masline cu condimente, o legatura de marar si una de patrunjel  tocate fin, cateva fire de busuioc si de oregano rupte cu mana, sare marina neiodata si piper dupa gust.


Mod de preparare:


Se taie rosiile cubulete se pun pe fundul unei oale de lut si se dau la cuptor 5-7 minute. Dupa aceasta se adaga peste ardeii taiati fasii, ceapa taiata solzisori, ceapa verde maruntita, mararul si patrunjelul, oregano si busiocul,Feta taiata cubulete si 3/4 din Kefalograviera ras.Se rastoarna si uleiul si se condimenteaza dupa gust dupa care  se amesteca un picut si se da la cuptor, preincalzit si tinut la submediu, oala acoperita. Dupa circa 20 de minute se ia capacul se rastoarna uniform si restul de Kefalograviera ras si se da asa descoperit la loc la cuptor dar mai micsorat la caldura pentru maxim 10 minute sa se faca frumos o coaja de cascaval topit. Atentie sa nu scada prea mult si sa se arda. Mai puteti reduce timpii in functie de aragazul dvs. serviti cald preparatul (dar mege foarte bine si rece) cu un pahar de Retzina (asa cum am preferat eu deoarece aveam o sticla la rece) alaturi sau unul de Ouzo dupa cum va place.


Kali Orexi!Pofta buna!

Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!