vineri, 3 martie 2023

Friptură de rață cu smochine, curmale, migdale și scorțișoară


Ingrediente: 2 piepți de rață, 1 ceapă albă, 1 cățel de usturoi,1 batonde scorțișoară, 32 smochine uscate, 200 gr curmale proaspete,2 linguri cu miere, 4  linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță condiment Ras el-hanout, 1 linguriță de ghimbir pudră, 1 linguriță curcuma, 4 linguri migdale întregi, 1 legătură de patrunjel, sare marină neiodată și piper după gust.

Mod de preparare: Scoateți prima coajă de la ceapă și tăiați felii ceapa. Treceți cățelul de usturoi printr-o presă de usturoi pentru a extrage pulpa. Sărați bucățile de rață. Într-o tigaie, rumeniți bucățile de rață pe toate părțile în ulei la foc mare timp de 5 minute incepând cu partea cu pielea.  Dați-le apoi alături. Degresați ușor tigaia fără a o curăța. Rumeniți apoi usturoiul, ceapa timp de 5 minute, avand grija sa amesteci regulat adăugând curcuma, ghimbirul, ras el-hanout-ul și puțină sare. Adăugați carnea tăiată în bucăți în tigaie și adăugați mierea și caramelizați timp de 2 minute. Adăugați apă la aproximativ 1/3 din înălțime, răzuiți fundul caserolei cu o lingură de lemn.  Adăugați batonul de scorțișoară, smochinele și curmalele.  Acoperiți, reduceți focul și fierbeți ușor timp de 40 de minute. Adăugați apoi migdalele și amestecați. Împărțiți felul de mâncare în boluri de ceramică individuale. Ornați cu pătrunjel tocat.

Spor la treabă și poftă bună!