sâmbătă, 18 iunie 2011

Fassolakia Ladera-Mancare de fasole proaspata

Fassolaki este o fasole, pluralul fiind fassolakia. In ceea ce priveste Ladera, inseamna uleios, si vine de la ladi, ceea ce inseamna ulei.

Ingrediente:


1/2 kg fasole (aveti grija ce luati sa nu aiba ate), 2-3 linguri de ulei de masline+1/2 cana, 3-4 rosii carnoase,1 lingurita de pasta de tomate,1 / 4 lingurita de zahar, 3-4 cepe, 4-5 fire usturoi verde (se poate folosi si uscat), 1 cana supa de carne, 1 legatura marar,1 de patrunjel, 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:


Spalati bine fasolea si taiati-i capetele. Incalziti in cratita de lucru uleiul de masline si sotati fara a arde ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile taiate marunt si imediat zeama de carne. In cateva momente puteti adauga si fasolea. Daca intr-adevar este necesar, se adauga apa cat sa  acopere fasolea, dar nu exagerati: fasolea se va inmuia in timp ce fierbe si ar trebui sa existe sos de tomate  suficient pentru a o acoperi. Asteptati  sa dea totul in clocot, amestecand usor, dupa care puteti adauga si 1/2 cana de ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate si 1 / 4 lingurita de zahar. Fierbeti, amestecand regulat. Spre final adaugati si verdeturile tocate marunt, cimbrul, sarea si piperul. In aproximativ 30 de minute de cand a inceput sa fiarba, fasolea va fi moale. In acel moment, opriti focul  si lasati sa se raceasca  pe aragaz pentru cel putin o ora. Serviti  Fassolakia Ladera calda  (dar nu fierbinte), cu o bucata de branza Fetta alaturi taiata in cuburi mici si  amestecata cu fasolea inainte de a manca si o bucata ded paine neagra. Se poate servi, de asemenea acompaniata de paste sau  orez.
Alaturi obligatoriu un pahar de Retzina.


Kali Orexi!Pofta buna!
Kalo Sabbatokuriako!Weekend minunat!