miercuri, 4 mai 2011

Oktapodi Krasato-Octopus in vin

Acesta este un preparat traditional pentru Meze-Aperitivele grecesti, alaturi bineinteles de altele si de paharutul de Ouzo


Ingrediente:


1 buc. octopus (este bine sa luati unul curatat deoarece este mai complicat sa-l faceti singur acasa) taiata in bucatele mici, 2 foi de dafin, 1 sticla de vin rosu, ceva ulei de masline extravirgin, piper boabe (mix de rosu,verde si negru) cam 1.1/2 lingurita dupa gust.



Mod de preparare:

Incalziti vinul cu piperul si foile de dafin, iar cand fierbe adaugati bucatelele de octopus. Reduceti focul apoi si gatiti pentru cel putin 1.1/2 ora pana se inmoaie carnea. Puteti adauga lichid daca scade prea mult. Scoateti mirodenile si carnea din vin si lasati sa se raceasca, dupa care asezati in vasul de servit si acoperiti cu ulei de masline cu mirodenii in el. Se poate tine asa la frigider cateva zile. Pentru servire puneti intr-o farfurie cateva linguri impreuna cu uleiul in care a stat si stropiti cu otet balsamic.
Nota : Daca nu gasiti curatat luati urmatoarele indicatii: Va trebui sa curataţi caracatita de ce este in interior.Acest lucru se face prin intoarcerea pe dos si indepartarea celor dinauntru. Deasemenea trebuie indepartate ochii , ciocul gros si picioarele . Se spala bine cu apa rece dupa care se pregateste ca mai sus.

Kali Orexi!Pofta Buna!