sâmbătă, 25 iunie 2011

Sarlota

Ingrediente :


6 pahare de lapte, 3 pahare de faina de orez sau amidon de porumb (daca mai este necesar mai puteti completa), 1.1/2 pahar zahar, 6 oua, coaja de la o lamaie verde rasa, un capetel baton vanilie, fructe din glycko pentru decorat.


Mod de preparare:


Incalzim 1/2 din cantitatea de lapte dupa care o amestecam cu laptele rece, turnam in ploaie, amestecand sa nu se faca cocolaoase, amidonul de porumb/ faina de orez, zaharul si la sfarsit ouale batute energic, coaja rasa de lamaie (diminueaza gustul de oua) si vanilia. Punem pe un foc mic si fierbem amestecand in sensul invers acelor de ceasornic pana se ingroasa. Atentie sa nu se lipeasca pe fundul cratitei, ar fi bine de pus pe ochi si o sita care sa mai diminueze dogoarea. Cand este gata se rastoarna intr-un castron de servit se niveleaza frumos si se decoreaza cu fructe diverse din glycko (dulceata). Se da la rece cel putin 3-4 ore dupa care se serveste cu un adaus de frisca proaspat batuta.


Kali Orexi!Pofta buna!