marți, 19 iulie 2011

Melitzanes voukes-Vinete la tigaie

Ingrediente:

1 vanata, 1 legatura patrunjel, 1 cana de menta, 2 cepe mari, 3-4 catei de usturoi, 5-6 rosii coapte, sare marina neiodata si piper dupa gust, 1 cana de ulei de masline.


Mod de preparare:


Intr-o cratita se adaugă ceapa rasa in uleiul icins si se inabuse un pic. Adaugati vinetele tocate [voukitses], se amesteca pe foc mic sa se inmoaie un pic, se adauga rosiile zdrobite, patrunjelul, usturoiul, sarea, piperul si menta. Se amesteca bine si se reduce focul la minim, ca sa se poata face toate legumele si rosiile sa-si lase zeama. Puneti capacul si lasati pe foc mic sa fiarba incet pana cand ramane un sos gros. Ornati cu branza rasa si Graviera  puse pe deasupra si dati un pic la cuptor. Serviti cu branza Feta si paine calda .....

Kali Orexi!Pofta buna!